Wedstrijden

De atleten van Start’78 doen regelmatig mee aan de wedstrijden. Op de wedstrijdkalender kunt u alle wedstrijden vinden die door Start’78 georganiseerd worden. Klik hier https://www.start78.nl/wp-content/uploads/2024/03/wedstrijdformulier-jury-2024-voor-Peter-Jan.pdfvoor de jaarkalender voor 2024.

Medaille wedstrijden  (N.B.: Alleen voor leden van av Start ’78

Start’78 organiseert op de eigen baan een eigen wedstrijdcircuit. Het is de verwachting dat alle jeugdleden (t/m junioren) meedoen met deze wedstrijden. Deze wedstrijden worden op vrijdagavonden gehouden. Als aan het het einde een deelnemer aan alle onderdelen heeft meegedaan is een medaille verdient. De kleur van de medaille is afhankelijk van de prestatie. Zie het overzicht medaillewedstrijden 2024 bij “actuele berichten”.

Wedstrijdcircuit

Onze vereniging is een onderdeel uit de atletiek regio “Friesland”. Door Start’78 en de andere clubs uit Friesland organiseren diverse wedstrijden in circuit vorm. Voor de jeugd wordt deelname gestimuleerd door een prijs als de atleet aan een minimaal aantal wedstrijden van het circuit heeft meegedaan.

Atletic Champs

Om de terugloop van de wedstrijd deelname bij de jeugd tegen te gaan is de atletiekunie een nieuwe wedstrijdvorm te introduceren. Dit heeft “Atletic Champs” en de wedstrijden worden intensiever en in groepsverband gegeven. Op deze website vindt u een aparte pagina met een volledige beschrijving inclusief video’s. Kijk snel op deze pagina om er meer over te lezen.

Wintercrossen en Coopertesten

In de winter worden vanwege de temperatuur geen baanwedstrijden georganiseerd. De nadruk in de winterperiode ligt op de conditie en kracht ontwikkeling. Er wordt een wintercross serie bij de woldberg georganiseerd (vanaf 27 januari)   en een serie Coopertesten op de baan (vanaf 10 december). Deze data zijn nog even onder voorbehoud.

 

Reacties zijn gesloten.