Joris van den Bosch fietst 4000 km over 100 cols

Joris van den Bosch, hardloper bij onze MiLa groep, heeft de afgelopen drie weken een enorme prestatie neergezet door ruim 4000 kilometer te fietsen over 100 cols. Regelmatig fietste Joris meer dan 200 kilometer op een dag waarbij hij ook vaak meer dan 3000 hoogte meters maakte.

De omstandigheden zaten niet altijd mee. Door de tijd van het jaar lag op een aantal bergtoppen al een mooie laag sneeuw. Ook regende het regelmatig en was de temperatuur op hoogte erg laag. Lekke banden zorgden voor vertraging en een niet meer werkend versnellingsapparaat verzoorzaakte zelfs een vrijwel fietsloze dag. Joris fietste met een zo minimaal mogelijke hoeveelheid bagage en sliep bijna altijd in zijn waterdichte slaapzak in de buitenlucht.

 
Hieronder vertelt Joris iets over de aanleiding van deze monstertocht. “Hallo allemaal! Ik ben een fanatieke hardloper, heb meegedaan aan NK’s waar ik 46ste ben geworden, en derde op het Noord Nederlands kampioenschap 10KM. Ik was in topvorm maar in April/Mei kon ik bijna niks meer, van een ritje naar de supermarkt in de auto was al te vermoeiend. Ik deed alles om nog te kunnen werken en heb ook toen ook mijn sport op moeten geven. Na werk sliep ik, daarna avondeten, daarna weer slapen op de bank en daarna naar boven slapen en de volgende ochtend nog niet uitgerust zijn. Zo ging het weken lang door. In Juni ben ik uiteindelijk gediagnostiseerd met de Ziekte van Crohn, nog vrij recent! Sindsdien zit ik aan de zware ontstekingsremmers om de ziekte onder controle te krijgen. Deze medicijnen hebben mijn leven gered, niet dat ik in ”levensgevaar” was (kan wel bij Crohn), maar ik had geen leven meer. Ik kan nu weer sporten, doen waar ik goed in was. Het is nog een lange weg te gaan maar langzaam maar zeker word ik beter zowel in gezondheid als in conditie.  Ik ben de artsen en de zorg enorm dankbaar dat ik mijn leven weer terug heb en wil daarom iets moois terugdoen, nu ik weer kan sporten ga ik de meest zware tocht ter wereld fietsen in een maand. De 100cols gaat door heel Frankrijk en is 4000 kilometer lang, en gaat meer dan 70.000 meter de hoogte in in totaal. (Dat is 8x de mount everest!). Ik zal 150-200 km fietsen per dag.  Wat zou het toch tof zijn als ik voor elke kilometer een euro kan inzamelen!! Het maag darm en lever stichting is niet alleen voor de ziekte van Crohn maar een hele groep van maag/darm en lever ziekte o.a. darmkanker. Met het ingezamelde geld kan meer wetenschappelijk onderzoek gefinanciert worden voor nieuwe medicijnen en behandel methodes.”

Doneren kan nog!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.