Welkom bij Start ’78

Welkom bij Start ‘78!

Leuk dat je lid bent geworden van onze atletiekvereniging

Start ‘78, een mooie middelgrote atletiekvereniging voor leden en door vrijwilligers in de gemeente Steenwijkerland en Westellingwerf. Wij organiseren trainingen en wedstrijden voor de jongste pupillen t/m de meest ervaren masters. Daarnaast willen wij als vereniging meer bieden voor onze leden en een echt clubgevoel vormen, doe jij daar aan mee?

Waar vind je ons?

Vanaf onze locatie “De Oerthebaan” in de Groene long van Steenwijk is onze thuisbasis. We beschikken over een mooie 400 meter baan en een gezellig clubgebouw. De meeste activiteiten vinden daar plaats. Hardloopgroepen starten ook in Wolvega of buiten in de bossen. Het adres van de Oerthebaan is Middenweg 22 in Steenwijk.

Wie is je contactpunt?

In principe is je trainer voor alle vragen het eerste aanspreekpunt, zij kunnen je dan verder op weg helpen. Mocht je er onverhoopt niet uitkomen met je trainer dan zijn er nog de trainers coördinatoren. Voor pupillen en baanatleten is de trainerscoördinator te bereiken op baanatletiek@start78.nl, voor de hardlopers op wegatletiek@start78.nl. Op onze website zijn nog meer contactpersonen te vinden.

Wat bieden we aan?

Voor de planning van onze trainingen maken we gebruik van de app “Spond”. Leden worden hieraan toegevoegd door de trainer en opgenomen in een trainingsgroep. In spond kan je dan een overzicht vinden van de trainingen, het programma, eventuele wedstrijden voor je en je natuurlijk ook aan- of afmelden voor een training.

Onze trainers hebben atletiek inhoudelijke opleidingen om te zorgen dat inhoudelijk de sport goed en veilig beoefent kan worden. Alle trainers die met jeugdleden werken beschikken over een VOG verklaring en beschikken we over een vertrouwenspersoon.

Natuurlijk zijn er ook wedstrijden. Er worden diverse wedstrijden door de club georganiseerd maar we doen ook mee aan wedstrijden van andere clubs. Kijk voor een overzicht van de club wedstrijden op onze site. Verder organiseert Start ’78 diverse (hardloop)evenmenten zoals de Woldbergtrail, de StoneCityRun en een wintercross circuit.

Heb je vragen omtrent voorbereiding op en deelname aan wedstrijden, bespreek dit dan met je trainer.

Leeftijdsindeling

Bij atletiek zijn de atleten, net als bij alle andere sporten ingedeeld in leeftijdscategorieën, gebaseerd op het geboortejaar. De volledige lijst is te vinden op de website van de atletiekunie. De leeftijdsindeling van jong naar oud:

  • Minipupil;
  • C-pupil;
  • B-pupil;
  • A-pupil (onderverdeeld in 1e en 2e jaars);
  • D-junior (onderverdeeld in 1e en 2e jaars);
  • C-junior (onderverdeeld in 1e en 2e jaars);
  • B-junior (onderverdeeld in 1e en 2e jaars);
  • A-junior (onderverdeeld in 1e en 2e jaars);
  • Senior;
  • Master;

Contributie

De contributie bij een atletiekvereniging kan een beetje ingewikkeld lijken, een club contributie per kwartaal, een bondscontributie per jaar en een wedstrijdlicentie? Ja is niet direct 1, 2, 3 overzichtelijk. Hieronder proberen we het dat wel te maken voor je.

Als je lid wordt van onze atletiekvereniging betaal je aan de club de clubcontributie. Dit is een bedrag per kwartaal en opzegbaar per kwartaal dat al onze leden aan de club betalen. Al onze leden worden ook aangemeld en lid van de atletiekunie, de overkoepelende organisatie van de atletieksport. Daarvoor wordt de bondsafdracht of bondscontributie gerekend. Dit bedrag wordt aan het begin van het jaar geïnd samen met de clubcontributie en door Start ‘78 aan de atletiekunie betaald. Het bondslidmaatschap is dus per jaar opzegbaar.

Daarnaast is nog de wedstrijdlicentie, voor pupillen en junioren verplicht gesteld door de atletiekunie. Voor senioren en masters is een wedstrijdlicentie verplicht. Zonder wedstrijdlicentie mag/kan je niet mee doen aan wedstrijden, dit is een bedrag per jaar betaald via Start ‘78 aan de atletiekunie.

Voor mensen met een laag inkomen helpt de gemeente Steenwijkerland en Weststellingwerf mee. Via het jeugdfonds of volwassen fonds kan onder voorwaarden de contributie betaald worden.

Voor vragen over de lidmaatschap/contributie mail gerust naar ledenadministratie@start78.nl of contributie@start78.nl.

Wij zijn Start78

Wij zijn een gezellige, actieve en zichtbare atletiekvereniging waarbij iedereen welkom is om op eigen niveau en op een veilige manier te genieten van de atletieksport. Als vereniging zijn we afhankelijk van vrijwilligers en er wordt van alle leden een actieve bijdrage aan de club verwacht, als vrijwilliger maar ook als deelnemer.

Verdere informatie

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over onze vereniging en alles wat bij onze mooie sport komt kijken. En dat is heel veel omdat de sport zo veelzijdig is. Daarom is de informatie verder te vinden op onze website, www.start78.nl.
Voor de pupillen;
Voor de oudere baanatleten;
Voor de hardlopers.

 

Nogmaals welkom bij Start ‘78,

De voorzitter

Reacties zijn gesloten.