Maatregelen Covid-19 (Update 17-11-2020)

17-11-2020:

Vanaf donderdag a.s. gaan de 18plussers weer trainen! Denk aan de regels en zie de informatie op SPOND en die van je trainer voor de regels en afspraken! Bij vragen kan je contact zoeken met je trainer of de trainerscoördinator. 

03-11-2020:

Helaas zijn zojuist weer verscherpte maatregelen aangekondigt door de overheid. Dit is helaas nodig om Corona de kop in te drukken. Wij als vereniging dragen hierbij graag ons steentje bij. Wij zullen komende 2 weken blijven in de situatie zoals die aangekodigt was op 15-10. Trainingen gaan door voor alle atleten t/m 17 jaar oud. Atleten voor 18 jaar en ouder worden aangemoedigd om zelf actief te blijven maar wij kunnen geen mogelijkheid bieden om in groepjes van 2 atleten training te gaan geven. De plannen voor het hervatten van de training lagen klaar en die blijven klaar liggen. Over twee weken gaan we weer beginnen, hoe horen jullie t.z.t. Blijf actief en blijf gezond!

15-10-2020:

Vanaf 14 oktober 22.00 uur zijn er weer nieuwe maatregelen van kracht en gelden in ieder geval tot 10 november.

Hier is het voorlopige protocol van de Atletiek Unie te vinden.

Om de veiligheid voor onze atleten te waarborgen betekent dit dat we bij A.V. Start’78 weer op slot gaan voor alle activiteiten voor atleten vanaf 18 jaar en ouder.
Dus alle baan en wegtrainingen voor atleten van 18 jaar en ouder komen in ieder geval tot 10 november te vervallen.

 • Je mag met maximaal 4 personen ( exclusief trainer ) samen buiten sporten maar wel weer verplicht op 1,5 meter.
  Deze regel kunnen we binnen de club niet handhaven.
 • De jeugd tot en met 17 jaar mag blijven trainen.
 • De kantine en kleedkamers gaan weer dicht.

13-10-2020:

Vanavond zijn er ingrijpende maatregelen aangekondigd door de landelijke overheid die ook de sport en onze club hard treffen. Het bestuur heeft vanavond kort overlegt wat heeft geleid tot de volgde besluiten in lijn met de aangekondigde maatregelen:

 • Kleedkamers en douches zijn gesloten (toiletten wel open).
 • Kantine blijft gesloten.
 • Trainingen voor de wegatletiek wordt stilgelegd.
 • Voor de jeugd trainingen in het 1e uur (Dinsdag en Donderdag 18:00-19:15) veranderd er niks.
 • Voor alteten in het 2e uur (Dinsdag en Donderdag 19:15-20:45) in de leeftijd t/m 17 jaar veranderd er voorlopig niks.
 • Voor atleten van 18 jaar en ouder in het 2e uur (Dinsdag en Donderdag 19:15-20:45) wachten we richtlijnen van de Atletiekunie en NOC*NSF af.

Wij wachten de corona richtlijnen van de atletiekunie af die morgen avond uiterlijk worden verwacht. Wij gaan uiterlijk donderdag 15-10-2020 om 17:00 via, onderanderen dit kanaal, duidelijkheid geven over de trainingen voor de baanatletiek.

Bij Start’78 blijven wij ons ten allen tijden houden aan de richtlijnen van het RIVM en roepen onze leden op hier zelf ook streng op te zijn op en rond de accomodatie.

 

29-09-2020:

Beste atleten en ouders,

Helaas gaan er vanaf vandaag, dinsdag 29 September 2020, om 18:00 uur nieuwe maatregelen in ter bestrijding van het Corona virus. Voor ons als club houdt dit in de kantine dicht gaat en er geen publiek meer welkom is op het terrein. De WC’s en kleedkamers blijven wel open maar we vragen jullie om thuis naar de WC te gaan en om thuis om te kleden zoveel als mogelijk is. Omdat de Kantine dicht is kunnen wij geen drink water aanbieden aan atleten dus zorg er voor dat ongeacht de temperatuur er een flesje/bidon drinken mee is. We hopen dat we over 3 weken weer terug kunnen naar een open kantine en publiek langs de kant. 

In het kort;

 • Kantine is dicht, neem zelf drinken mee.
 • WC’s zijn open maar vermijd het gebruik indien mogelijk.
 • Kleedkamers zijn open maar kleed zoveel mogelijk thuis om en douche thuis.
 • Er is geen publiek welkom binnen de hekken, kinderen kunnen bij de ingang afgezet worden.

Blijf alert op de RIVM regels en houdt die 1,5 meter afstand, ook bij de ingang. 

Namens het bestuur,

Trainerscoördinator baan,
Gerdo van Dalen en Remco Mulder

Reacties zijn gesloten.