Update over de baanrenovatie

Update over de baanrenovatie

Het is allemaal wat rustiger vandaar deze maand geen volledig nieuwsbrief. Daarom een update van onze voorzitter over de baan!

Zoals jullie allemaal weten, is onze baan momenteel buiten gebruik.
De trainingen worden nu op een alternatieve manier gegeven door de trainers, en gelukkig verloopt dit goed. Het is echter duidelijk dat dit niet optimaal is, en we kijken allemaal uit naar het moment waarop we de baan weer kunnen gebruiken!

Jullie hebben ongetwijfeld gemerkt dat er veel activiteit is op en rond de baan. Vorige week (maandag 8 en dinsdag 9 mei) is de toplaag van de rondbaan verwijderd, afgevoerd en gerecycled. Daarnaast zijn de nieuwe aanloopbanen voor verspringen en polsstokhoogspringen verwijderd, en is de fundering voor het asfalt aangelegd en goedgekeurd. De aanloop ‘hoog achter’ en de verbreding van de speeraanloop zijn ook voorbereid.
De locatie voor de nieuwe discus-/slingerkooi is uitgegraven, evenals de nieuwe kogelstootbakken. Verder is een deel van het gras rondom het middenveld verwijderd en is zand aangebracht tegen de wal (aan de kant van het verspringen). Ook zijn minder opvallende taken uitgevoerd, zoals reparaties aan de goot, het tegelwerk rond de baan en bij de finishlijn, en andere kleine klusjes.

Elke 2e week is er een bouwoverleg, en de samenwerking met de aannemer en de gemeente verloopt goed en soepel. Volgens de laatste update van de aannemer verloopt alles nog volgens planning. Het aanbrengen van de toplaag moet bij droog weer gebeuren. Het lijkt erop dat het bedrijf dat dit gaat doen weinig vertraging heeft bij andere projecten. We hopen dan ook dat de rest van de renovatie volgens plan verloopt. Dit zou betekenen dat de keuring door de atletiekunie eind juni kan plaatsvinden.

Het clubgebouw bij de finish moeten we aanpakken, omdat met name de luifel te dicht bij de baan staat. Ook heeft het dringend onderhoud nodig. Hiermee zijn we inmiddels begonnen, en we hebben vrijwilligers gevonden om dit uit te voeren. Dank daarvoor!

Verder gaan we werken aan de voorbereiding voor een feestelijke opening van de baan. Laat het ons weten als je hieraan wilt meewerken. Stuur een e-mail naar voorzitter@start78.nl. Natuurlijk zijn goede ideeën altijd welkom!
Voorlopig moeten we nog even geduld hebben en het beste maken van de alternatieve trainingen

De volgende nieuwsbrief zal medio april er uit gaan! Mocht je nog input hiervoor hebben stuur een mail naar de secreatris@start78.nl !

 

Reacties zijn gesloten.